Pogosto zastavljena vprašanja in druge informacije

Skozi leta našega strokovnega delovanja, smo od naših strank prejeli številna vprašanja, ki se pričenjajo s ‘kaj’, ‘kako’, ‘zakaj’. Nekaj najzanimivejših smo zbrali v rubriki Pogosta vprašanja, v želji, da vam dejavnost približamo in morda prihranimo kakšen klic ali elektronsko sporočilo.

Na darilnem bonu so navedeni vsi kontaktni podatki. Za koriščenje bona se je potrebno predhodno najaviti nekaj dni pred izvedbo, da se preverijo vremenski pogoji. Na podlagi vremenske napovedi se potem določi termin in kraj izvedbe.
 

Za letenje je priporočljiva obleka, ki ščiti celo telo pred vetrom in so dovolj topla glede na letni čas. Računati je potrebno da je 1000m višje lahko tudi 10 stopinj C hladneje. Obutev naj bo treking ali pohodni čevlji.

Za polet se informirajte nekaj dni pred terminom, na katerega ga želite izvesti, da se preverijo vremenski pogoji, na podlagi napovedi se potem določijo možnosti za izvedbo.

Celotna izvedba poleta od trenutka ko se srečamo do konca traja običajno približno 2 uri. Na samo dolžino poleta pa lahko vpliva več dejavnikov, ki so težje predvidljivi. Povečana oblačnost, temperaturna razlika in veter. Od poleta do poleta se lahko pogoji spreminjajo in je včasih potrebno tudi malo sreče z vremenom. Običajno polet traja od 15 do 30 minut odvisno od trenutnih pogojev.

Dobimo se na dogovorjenem mestu ob določeni uri, nato se odpravimo na vzletišče. Za prevoz običajno poskrbimo mi, če ni drugače dogovorjeno. Če so zraven »gledalci« ali drugi sopotniki se organiziramo po dogovoru.

Očala pri letenju lahko nosimo povsem običajno in če jih uporabljate so tudi priporočljiva.

Letimo iz Golt, Logarske, Krvavca, Vogla, Dobrovelj. Seznam vzletišč in njihove opise najdete na povezavi.