Frequently Asked Questions and other information

During years of building our experience and commercial flights, we received many questions, how, why, where. Some of them, most questioned, are gathered here. Might save you a call or email.

Pred poletom vam pilot razloži vsa potrebna navodila, kasneje v zraku pa ste udobno nameščeni v letalnem sedežu spredaj. Pristanek je nezahteven in se zaključi v nekaj korakih.

Na samo dolžino poleta lahko vpliva več dejavnikov, ki so težje predvidljivi. Povečana oblačnost, temperaturna razlika in veter. Od poleta do poleta se lahko pogoji spreminjajo in je včasih potrebno tudi malo sreče z vremenom. Običajno polet traja od 15 do 30 minut odvisno od trenutnih pogojev.

Za letenje je priporočljiva obleka, ki ščiti celo telo pred vetrom in so dovolj topla glede na letni čas. Računati je potrebno da je 1000m višje lahko tudi 10 stopinj C hladneje. Obutev naj bo treking ali pohodni čevlji.

Na darilnem bonu so navedeni vsi kontaktni podatki. Za koriščenje bona se je potrebno predhodno najaviti nekaj dni pred izvedbo, da se preverijo vremenski pogoji. Na podlagi vremenske napovedi se potem določi termin in kraj izvedbe.

 

Za polet se informirajte nekaj dni pred terminom, na katerega ga želite izvesti, da se preverijo vremenski pogoji, na podlagi napovedi se potem določijo možnosti za izvedbo.

Celotna izvedba poleta od trenutka ko se srečamo do konca traja običajno približno 2 uri.

Dobimo se na dogovorjenem mestu ob določeni uri, nato se odpravimo na vzletišče. Za prevoz običajno poskrbimo mi, če ni drugače dogovorjeno. Če so zraven »gledalci« ali drugi sopotniki se organiziramo po dogovoru.

Očala pri letenju lahko nosimo povsem običajno in če jih uporabljate so tudi priporočljiva.