Polet s padalom iz Vogla

Polet s padalom iz Vogla se prične na spodnji postaji gondole s katero se v nekaj minutah vzpnemo 1000 metrov višje na Vogel.

Med vožnjo se nam odpirajo razgledi na Alpe-Triglav in dolino z Bohinjskim jezerom. Po pristanku na vrhu se s sedežnico vzpnemo na vrh do Orlovih glav kjer se nahaja vzletišče. Vseskozi, med potjo in med poletom s padalom, lahko uživamo v okoliških razgledih na gore in planine, ki obkrožajo Bohinj.

Panorama ki jo ponuja polet s padalom iz Vogla je prav posebna zaradi tega, ker letimo nad jezerom. Pristaja se v neposredni bližini Bohinjskega jezera.

Trajanje poleta je dobri 2 uri. Z vsemi pripravami in poletom skupaj. Za skupine je omogočen tudi prevoz iz vaše željene lokacije do gondole in iz pristajalne točke nazaj na vašo željeno lokacijo.

Bohinj je alpska dolina, kjer se v poletnem času večkrat vzpostavi močnejši dolinski veter in je letenje iz Vogla takrat omejeno zato je potrebno bolj pazljivo planirati letenje glede na vremenske pogoje. Večkrat se potem leti dopoldne in bolj pozno popoldne. V določenih pogojih tudi čez dan. Iz vogla se leti izključno na vzhodne vetrove. Panorama v Bohinju je edinstvena.

Svoj polet s padalom iz Vogla lahko rezervirate tukaj.